Novi Sad
18.07.2013.
12:36 > 12:59
Demokratska stranka pozvala je sve partije zastupljene u novosadskom parlamentu da potpišu zajednički apel najvišim državnim institucijama, radi povećanja bezbednosti u Novom Sadu.
  • vin

    19.07.2013 11:53
    Sad su nasli da pricaju o bezbednosti, a sta su oni uradili za sve ove godine. Ne mogu se za kratko vreme resiti svi nagomilani problemi.
  • Sekula

    19.07.2013 08:37
    Apsurdno je da o bezbednosti u gradu pricaju oni koji su dozvolili Saricima da izgrade mini carstvo na Tatarskom brdu, da narko bos bude gradjanin Novog Sada i oni koji su ga lagano pustili da pobegne iz zemlje.
  • Srdjan

    19.07.2013 08:19
    DS jos postoji u Novom Sadu?
  • REALNOST

    19.07.2013 07:34
    Da se razumemo, nije danas situacija takva u Novom Sadu zato sto Novi Sad nema nacelnika policije vec zato sto smo postali pomalo obolelo drustvo. Mladima se dugo nije ponudila nikakva alternativa, zavrsavali su skole, odlazili na biro,ili uzimali clanske karte stranaka ne bi li dobili posao, roditelji ostajali bez poslova ili ostajali na minimalcu i utakvoj situaciji dolazi do pucanja.Zato mladi potezu za oruzjem a ne zbog nacelnika a deo krivice za to stanje donekle nosi i DS koji je ovu peticuju pokrenuo, jer i oni su odgovorni sto mladima nisu dali mogucnost izbora.
  • Lux

    19.07.2013 05:10
    Novi Sad ide ka Divljem Zapadu
    Iz dana u dan svi gradjani Novog Sada su svedoci sve gore bezbedonosne situacije, na ulicama se desavaju razne vrste kriminalnih radnji, od velike zastupljenosti narkotika na ulicama, do oruzanih pljacki, prebijanja policajaca, pa i do postavljanja bombi ispod automobila gradskih funkcionera. Mislim da bi sve stranke trebale da se kanu politikanstva kada se radi o ovoj temi i da podrze inicijativu, kako bi se bar na neki nacin izvrsio pritisak na MUP da se u Novom Sadu imenuje nacelnik policije, jer zivot u gradu je postao izrazito nebezbedan.
  • Vlada Jeremić

    19.07.2013 04:52
    Političari i trulež od stranaka je i kriv za bezbednosnu situaciju, kao i za sve druge "situacije" u ovoj zemlji ! Bolje da se pokriju ušima i da ćute, i pozicija i opozicija !
  • 18.07.2013 17:17
    Krstonošiću, prvo svog tatu odvoji od kriminala (slučaj u ulici Doža Đerđa)!
  • ccc

    18.07.2013 16:57
    Kao i apel za departizaciju!
    Pa stranke su te koje ne zaposljavaju nikoga osim svojih clanova...

    Stranke su te koje koje namestaju poslove i tendere...

    A sada kao apel !Jaooo nemojte nas praviti budalama!
  • 18.07.2013 15:13
    Novosadjanin
    Ovo je pravi predlog. Svi zajedno da reše problem. Tako rade odgovorne stranke. Bravo DS!
  • Scotch Bonnet

    18.07.2013 14:49
    Apsurd
    Problem je u tome sto su upravo te politicke stranke najvece leglo kriminala u drzavi.

    Ako se radi o korupciji, malverzacijama i rasturanjem drustvene imovine politicari su tu prvi. Svi ostali su tu samo posrednici koji ce naravno biti ugradjeni u cenu.

    Jos kad svemu ovome dodamo nefunkcionalno sudstvo i korumpiranu policiju onda dobijamo rezultat koji sada imamo.

    Jednom je jedan finansijski analiticar lepo opisao Srbiju u jednoj recenici:

    "Svaka drzava ima svoj kriminal, samo u Srbiji kriminal ima svoju drzavu"

    Treba se samo zapitati ko je gori, mi gradjani sto cutimo nista ne cineci ili politicari koji su bezgranicno bahati.
  • 18.07.2013 14:08
    Toliko godina bili na vlasti a sad odjednom pametni.

    Mika mi je od ovakvog licemerja.
  • Bukefal

    18.07.2013 13:48
    Tačno je da treba svi da se ujedinimo i očistimo naš grad od kriminala,ali to pitanje ne treba da se politizuje i vezuje za stranke,već da se manje priča ,a više radi.Ne verujem ni da bi se preko noći situacija popravila i kad bi se izabrao načelnik policije,nije to najveći bezbedonosni problem!
  • Sima

    18.07.2013 13:23
    Nije stvar uhapsiti kriminalce. Ta stvar pogotovo gubi smisao kad ih uhapse i nakon par sati pusti opet na slobodu. Mafija vlada gradom vise godina i to svi znaju. Pa ko je bio Bata Butmirovic?! Sef mafije koji svojim vernim 'navijacima' dozvoljavao da divljaju po gradu, diluju narkotike i pljckaju.

    Sta je bilo sa pucnjavom kod OS Zarko Zrenjanin? Uhvatili onog debilka i pustili ga kroz par dana. On nakon par meseci ubio devojku u Beogradu.

    Ako cete hapsiti kriminalce pa ih ponovo pustati - nemojte se ni truditi.

    Ono sto ima smisla je uhapsiti, zadrzati u zatvoru do sudjenja, posteno osuditi i strpati u zatvor. Tako se resava problem. Ovako samo imamo punu kucu miseva koje svaki dan hvatamo i ponovo pustamo u kuhinju, a nakon toga se cudimo 'odakle toliki misevi?'.
  • borac za pravdu

    18.07.2013 12:22
    Nije korektno da sve polciajce u ovom gradu stavlajte u isti koš. Kao i u svakoj profesiji i u policiji ima "trulih jabuka", međutim velika većima policajaca radi časno i pošteno i trpi kojekakva sr...., i napade od Vas savesnih građana. Ali kako rekoh i među građanima ima sve više " trulih jabuka", pa nam je svima tako kako je....
  • Ana

    18.07.2013 11:27
    Ma najveći kriminalci, narko dileri, zelenaši, trgovci oružjem, su upravo oni koji bi trebali da sprovode zakon i da nam obezbede red i mir. KAKAV PARADOKS!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna